Ons repertoire

Het repertoire van Laudate Dominum bestaat uit het zingen van psalmen, Gregoriaanse liederen, Latijnse liederen, Maria liederen, Engelse liederen, Taizé liederen en de vaste lithurgie gezangen.

 

Ook leden van Laudate Dominum zingen bij overlijden en trouwdiensten in Antonius en Verrezen Christuskerk. Tezamen met leden van andere koren. Het zogenaamde Rouw/Trouw-koor.

 

Laudate Dominum zingt vanaf februari 2022 bij de Seniorenvieringen op de vrijdagochtend in de Verrezen Christus Kerk.

Laudate Dominum heeft op 22 juli 2018 de Eucharistievoering muzikaal opgeluisterd bij het feest van de H. Maria Magdalena in de R.K. H. Maria Magdalenakerk in Goes.

 

Naast het openingslied, de tussenzangen, de Evangelie-acclamatie en het slotlied uit het liturgieboekje van Heeswijk stond op het porgramma de Misa Exsurge Domine van Herman Funnekotter (1970). Een zestal koorzangers zongen het motet Maria Magdalena van Andrea Gabrielie (1510-1586). En tot slot het Laudate Dominum van W.A. Mozart.

Het koorprogramma werd voorbesproken op 30 april 2018 tijdens een kennismakingsbezoek van Judith Ellis, Herman van Rooijen en Jarmila Kopecka met de heer Karel Prent van de H. Maria Magdalenakerk. Jarmila en Karel Prent hebben de kontakten tijdens een pelgrimsreis naar Fatima (Portugal) gelegd voor deze muzikale inbreng van ons koor in de kerk in Goes.

Het was een onvergetelijke dag.